Kanadské školy a koronavirus

Všechny školy v Kanadě se zavřely koncem března. Uzavřeny zůstanou až do září. Výuka probíhá pouze na dálku. Rodiče podporují distanční výuku a spolupracují se školami.

Mnoho kanadských pedagogů poukazovalo na rozdíl způsobený nedostatkem počítačů mezi studenty ze socioekonomicky slabších rodin. Školy spolupracují s rodinami, které si nemohou počítač dovolit nebo nemají připojení k internetu, což je častý problém indiánských rezervací. Pedagogové mluví se studenty po telefonu nebo dovezou jim úkoly domů.

V provincii Ontario firma Venture X věnovala zdarma studentům Peel District 1000 chromebooků, které jsou nejpoužívanějšími laptopy v kanadských školách. Toronto patří k oblastem s největším počtem uprchlíku a přistěhovalců v Kanadě, proto v období pandemie nemělo mnoho znevýhodněných rodin přístup k počítači, případně několik studentů muselo sdílet jen jeden.

Například v Calgary žije 1 z 10 studentů na hranici chudoby. Některé skupiny jako Alberta Computers for Schools distribuují počítače studentům. V jiných provinciích zakoupily počítače pro studenty kmenové rady. Připojení k internetu je ale někde problém. Indiánské rezervace jsou finančně podporovány federální vládou, ostatní školy pak vládami jednotlivých provincií.

Studenti dostanou v červnu slovní hodnocení. Nikdo nepropadá. Známky se nedávají a prioritou všech škol je nyní duševní zdraví studentů a jejich rodin. To je v této situaci důležitější než výuka.

Dana Cogan vede tým mezinárodních aktivit Pedagogické komory a spravuje facebookovou skupinu Čeští učitelé v zahraničí sobě.

Žádné komentáře:

Okomentovat